Насловна Најновије Приштина забранила улазак робе из Србије на КиМ; Бркић: Ухапшени били под...

Приштина забранила улазак робе из Србије на КиМ; Бркић: Ухапшени били под пуном ратном опремом (ВИДЕО)

336
0

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је на ванредној конференцији за медије да су тројица косовских специјалаца ухапшени на више од једног километра у дубини територије централне Србије.

Дана 14. 6. у 12.38 у административном појасу према Аутономној покрајини Косово и Метохија, далеко у дубини централне Србије, припадници МУП-а, антитерористичке групе посебне јединице полиције лоцирали и ухапсили су три припадника такозване косовске полиције – рекао је Бркић.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Сва тројица ухапшених, додаје, били су у пуној ратној опреми, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

Указао је да су та тројица припадника косовске полиције службеним возилом марке „дачија дастер“ дошли до алтернативног прелаза Тресава–Батњик, оставили возило и наставили пјешке путним правцем Орахово–Гњилица где су лоцирани у ухапшени.

– Мјесто хапшења се налази у рејону села Гњилица, општина Рашка, на више од једног километра у дубини територије централне Србије –  истиче Бркић.

– Република Србија је озбиљна држава и припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прелазили, нису били близу административне линије, те самим тим нису прекршили Резолуцију 1244, као ни Војно-технички споразум, нити су предузели ниједан противправни акт приликом поступања према

ухапшеним лицима – наглашава Бркић.

Навео је и да ће полиција у сарадњи са надлежним Тужилаштвом наставити даљи рад.

Петковић: Истрага ће утврдити какав је био план ухапшених Албанаца

Истрага ће утврдити какав је био план што су тројица припадника Косовске полиције била у центрачној Србији. Спречени су да изврше опасно кривично дијело, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на ванредној конференцији за новинаре.

– Спријечени су да изврше опасно кривично дјело – поручио је Петковић.

Петковић је нагласио да иза овога чина стоји званична политика приврмених косовских институција.

Подсјећамо, припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З, Б.С. и М.Ш. у административном појасу према Косову и Метохији, далеко у дубини територије централне Србије, саопштио је данас МУП Србије.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстПротестна шетња у Косовској Митровици у знак подршке Милуну Лунету Миленковићу (ФОТО)
Сљедећи текстУ Грчкој погинуло најмање 78 људи, десетине нестале (ФОТО)