Насловна Вијести Република Српска Пријем најбољих спортиста општине Власеница

Пријем најбољих спортиста општине Власеница

210
0

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић, уприличио је данас пријем за најбоље спортисте ове локалне заједнице, који су у протеклом периоду остварили запажене резултате и били најбољи амбасадори овога мјеста.

Пријему су присуствовале пионирска екипа кошаркашица Kошаркашког клуба „10. август“ Власеница, које су освојиле прво мјесто у „Фајнл фору“ и првак свијета у каратеу у мастер категорији Саша Ереш.

Kраљевић је рекао новинарима да је ово битан дан за Власеницу, јер су успјели да на једном мјесту окупе два јака спортска клуба, подсјећајући да ова локална заједница има и друге клубове који доносе резултате и тако помажу развоју и афирмацији спорта у овом мјесту.

„Младе кошаркашице су показале да колективним радом, могу да направе пуно тога, и то из једне мале Власенице, али уз подршку наставника и тренера Радике Перендића“, рекао је Kраљевић.

Он је навео да је Kошаркашки клуб расадник талената и да је обавеза општине да прати њихов рад и да га награде.

Нагласивши да је потребно да више пажње посвете кошарци, Kраљевић је подсјетио да су прошле године изградили кошаркашко игралиште са рефлекторима, да би омогућили тренинге и у ноћним условима.

Он је на пријему најбољих спортиста Власенице, рекао да је каратиста Саша Ереш донио највеће признање у историји града, али и шире.

„Поред Мајдова /у џудоу/, Саша је шампион свијета у каратеу. Честитам њему и његовом колективу, као и свима у карате клубу `Младост` из Власенице, јер од њих будуће генерације имају шта да виде и науче да уколико имате вољу и жељу можете да из једног малог града као што смо ми, да се покажете и побиједите“, додао је Kраљевић.

Првак свијета у каратеу у мастер категорији од 40 до 50 година Саша Ереш, изјавио је новинарима да златну медаљу поклања општини Власеница и да је успјех постигао и захваљујући тренерима Сави Мајсторовићу и Свјетлану Станишићу.

„Велики број земаља је учествовало на такмичењу у Београду. Ја сам се борио за Србију у традиционалном каратеу. Надам се да ће дјеца коју сада тренирам бити боља и успјешнија од мене“, рекао је Ереш.

Петнаестогодишња кошаркашица Анђела Пепић, рекла је новинарима да јој пријем који је уприличио начелник много значи и да је срећна због освојеног првог мјеста.

„Kошарку тренирам јако дуго и драго ми је што смо показали како се тај спорт игра тимски. Мислим да су и моје саиграчице задовољне, као и наше млађе чланице које су првакиње БиХ, јер су савладале противничке екипе. Планирамо да од септембра када крене нова сезона, да се такмичимо поново у Лиги БиХ али са кадеткињама“, изјавила је новинарима Пепићева.

Петнаестогодишња Марија Николић кошарку тренира пет година, и драго јој је што постижу велике успјехе.

„За наш успјех заслужан је тренер Радика Перендић, а тренинзи су нам јако захтјевни. Желим се захвалити општини Власеница и начелнику Kраљевићу јер ова пажња пуно значи нашем кошаркашком клубу“, изјавила је Николићева.

Тренер златних кошаркашица Радика Перендић рекао је да ће наставити традицију и да ће и даље постизати запажене резултате.

„Ове дјевојке су у оквиру Малих олимпијских игара биле правци регије, па су постале првакиње Републике Српске и БиХ. Потрудићу се да резултати буду и даље добри, као што су били и до сада“, додао је Перендић.

ИЗВОРсрна, фото Инфо портал Власеница 24
Претходни текстМатуранти СШЦ Пале, РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстЂурић: Буџет општине ребалансом увећан за 1.429.000 КМ