Насловна Најновије Прије подне слаба киша, поподне обилне падавине уз грмљавину

Прије подне слаба киша, поподне обилне падавине уз грмљавину

113
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ у пријеподневним часовима и током дана повремено ће падати слаба киша, на сјеверу и сјевероистоку ће бити претежно суво уз сунчане периоде, док ће послије подне и падавине јачати у Херцеговини гдје ће бити и пљускова са грмљавином уз обилније падавине, а затим и у сарајевско-романијској регији.

Увече и у ноћи јача киша захватиће и сјеверне предјеле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У првом дијелу дана дуваће умјерен до јак вјетар, у Херцеговини уз олујне ударе, јужни и југозападни.

На крајњем сјеверу и сјевероистоку дуваће слаб до умјерен вјетар који ће крајем дана слабити.

Дневна температура ваздуха биће од девет на југозападу до 16 истоку, у вишим предјелима на западу од пет степени Целзијусових.

Јутрос је у већини крајева облачно вријеме са кишом, а на планинама је регистрован и слаб снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница минус два, Хан Пијесак и Чемерно четири, Бањалука и Дрвар пет, Добој, Тузла и Соколац седам, Бијељина осам, Сарајево и Зеница девет, Сребреница, Билећа и Мостар 11, а Неум 16 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише кише пало је на подручју Гацка 128 литара по метру квадратном, затим у Невесињу и Чемерну 116, Билећи 95, у Требињу 70, у Калиновику 68, а у Фочи 51 литар и по метру квадратном.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Палама стање под контролом
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Пораст водостаја ријека Жељезнице и Касиндолке