Насловна Најновије Проблематичан почетак продаје улазница за Олимпијске игре 2024. године

Проблематичан почетак продаје улазница за Олимпијске игре 2024. године

128
0

Организатори Олимпијских игара у Паризу 2024. године обећали су релативно умјерене цијене улазница за такмичења у намјери да омогуће ширим друштвеним слојевима приступ борилиштима.

Најављена је најнижа цијена улазница од 26 долара, које ће се продавати путем новог онлајн система.

На почетку продаје, многи срећници који су извучени и имају право да купе неку од прва три милиона улазница суочили су се са високим цијенама пакета улазница који су им понуђени, због чега су незадовољни и осјећају се превареним, пренио је АП.

Наставница енглеског језика Амели Бени и њен деветогодишњи син извучени су прошле седмице и добили су право да купе јефтиније улазнице, али се након логовања у систем испоставило да су многи популарни спортови већ распродати.

У понуди су биле улазнице за један фудбалски меч по цијени од 50 евра, али је Бенијева рекла да би уз њих морали да купе још најмање двије улазнице за још два такмичења. У понуди су биле одбојка за 150 евра, пливање за 230 евра и улазнице за квалификације у атлетици по цијени од чак 690 евра.

„Ко може себи да приушти улазнице по овим цијенама? Ја не могу“, изјавила је Бенијева.

Она је рекла да је разочарана и да је пропала идеја да са сином оде на неко такмичење на његов десети рођендан. Излоговали су се из система, а да нису купили ништа.

Да бисте купили улазнице у првом кругу, ваше име морта бити извучено на лутрији. Добитници примају обавјештења од 13. фебруара путем електронске поште о року од 48 часова да купе од три до 30 улазница у најмање три спорта. Прва рунда продаје завршава се 15. марта.

Организатори су саопштили да им је познато да постоји велика потражња за улазницама и да нису сви успјели да их набаве, али напомињу да ће у продаји и даље бити одређени број јефтинијих улазница.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМастиловић: Срби и Руси заједно у борби против фалсификовања историје
Сљедећи текстНастасји Кински уручен Златни печат Југословенске кинотеке