Насловна Најновије Проблеми становника на разграничењу општина Источно Ново Сарајево и Ново Сарајево

Проблеми становника на разграничењу општина Источно Ново Сарајево и Ново Сарајево

258
0

Начелници општина Ново Сарајево из Федерације БиХ /ФБиХ/ Хасан Тановић и Источно Ново Сарајево из Републике Српске Јован Kатић, разговарали су данас о заједничком рјешавању проблема са којим се сусрећу становници, који живе на међуентитетској граници између ове двије општине.

Током састанка у Источном Новом Сарајеву разговарано је и о потребама становника, водоснабдијевању, отпадним водама, уз посебан нагласак на проблеме саобраћајне инфраструктуре, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Један од највећих проблема, који је делегација општине Ново Сарајево данас предочила руководству општине Источно Ново Сарајево, јесте клизиште у насељу Храсно Брдо.

Данашњом посјетом настављен је међуопштински дијалог и сарадња започета у оквиру пројекта „Активизам, ангажман и одговорна рјешења“ /МАKЕРС/, којег имплементира Развоји програм УН /УНДП/ уз подршку „Портикус“ фондације.

Посјета начелника Тановића општини Источно Ново Сарајево је узвратна, а срадња између ове двије локалне заједнице је примјер добрих комшијских односа, наводи се у саопштењу.

Сарадња ће бити настављена и у наредном периоду, са циљем стварања бољих животних услова за грађане сусједних општина, закључено је на крају данашње посјете. 

ИЗВОРсрна, фото Град Источно Сарајево
Претходни текстПале: До 25. новембра пријава дјеце у програм припреме пред школу
Сљедећи текстКороман на прослави Дана општине Херцег Нови