Насловна Најновије Продановић: Биће повећана издвајања за стипендије студената

Продановић: Биће повећана издвајања за стипендије студената

112
0

Начелник општине Братунац Лазар Продановић потписао је данас уговоре о стипендирању са 138 редовних студената на државним факултетима са подручја ове општине који су испунили критеријуме раније расписаног јавног позива.

Продановић је рекао да су стипендије скромне и да је ријеч о осмомјесечним износима од 100 КМ мјесечно.

Он је истакао да ће за наредну годину предложити да се повећају буџетска издвајања за стипендирање студената и да се износ стипендија подигне на 150 КМ мјесечно.

Продановић је рекао да ће ове године двоструки износ стипендија имати студенти без оба родитеља, као и студенти из домаћинстава са два и више студената.

Он је најавио израду новог правилника о стипендирању којим ће бити предвиђене веће стипендије за студенте са бољим просјеком оцјена, као и посебне награде за изузетне студенте да би се стимулисали студенти и наградио њихов труд и резултати.

Продановић је истакао да радује сазнање да братуначки студенти постижу добре резултате на разним факултетима у Републици Српској у Србији и зажелио им успјешан наставак студија.

Он је најавио и израду новог правилника о социјалним давањима и помоћи непокретним лицима на подручју ове општине.

За стипендирање студената у овој години у буџету општине предвиђено је 120.000 КМ, али ће тај износ ребалансом бити повећан како би се обезбиједила додатна средства за студенте без родитеља.

Међу студентима који су потписали уговоре о стипендирању је Милан Арсеновић, студент Правног факултета у Београду који је Срни рекао да је ово симболочна помоћ општине, али да значи много као подстрек и доказ да локална заједница води бригу о младима.

Маријана Каран, студент фармације у Београду, каже да радује сазнање да ће у наредном периоду доћи до повећања општинских стипендија.

Међу добитницима стипендија је 47 студената прве године студија.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић се састао са Борељом и Лајчаком; У Охриду нова рунда разговора Београда и Приштине
Сљедећи текстУ Бијељини подјела гласачког материјала за сутрашњи референдум