Насловна Најновије Промовисани дипломци Музичке академије Универзитета Источно Сарајево

Промовисани дипломци Музичке академије Универзитета Источно Сарајево

72
0

Музичка академија Универзитета Источно Сарајево, данас је промовисала 20 дипломираних музичара и 11 дипломираних мастера музичке умјетности, а на свечаности је уручена и награда „Војин Комадина“ најбољим студентима у претходној академској години.

На свечаности одржаној на Музичкој академији у Источном Сарајеву, признања су уручена и професорима ове академије који су, према ријечима декана Академије Маје Жуже, не само у претходној години него у 30 година постојања ове високошколске установе дали велики допринос њеном развоју.

Подсјећајући да Музичка академија слави 30 година постојања и рада, Жужа је изразила задовољство што ће ускоро Академија, њени професори и студенти добити нове просторије и концертну дворану, за шта је захвалила Влади Републике Српске и ресорном министарству, те граду Источном Сарајеву.

„Од момента пресељења у нову зграду студенти који свакако постижу изванредне резултате на европском и свјетском нивоу имаће још боље услове за рад“, истакла је Жужа.

Када је у питању перспектива Академије, Жужа је навела да су музичари тражена струка, те најавила отварање трећег циклуса студија на овој високошколској установи.

Slika može predstavljati gomila

Свечаности додјеле диплома и признања присуствовао је и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић, који је рекао да је Музичка академија важна чланица, а њени професори и студенти најбољи амбасадори Универзитета.

„Гдје год су се појавили на манифестацијама и такмичењима остварују најбоље резултате, што су Влада Републике Српске и Град Источно Сарајево препознали, тако да ће Академија у години значајног јубилеја заједно са Ректоратом добити нову зграду“, рекао је Кулић.

Кулић је додао да је Музичка академија битна за идентитет српског народа, као и украс овог Универзитета, украс Источог Сарајева и Републике Српске.

Лана Перовић, која је завршила први циклус студија на Музичкој академији Одсјек клавир, истиче да је на Академији било дивно студирати.

„Академија нуди широк спектар знања, велики дијапазон садржаја за напредак… дивно искуство, добри професори“, рекла је Перовићева, која је уписала мастер студије у Новом Саду.

Поводом крсне славе Музичке академије у Источном Сарајеву, јутрос је у Храму Светог Василија Острошког, Свету архијерејску литургију служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстЈагодић: Све веће интересовање за куповину парцела у Новом насељу
Сљедећи текстНешић: Захвалност Мађарској за гласање против резолуције о Сребреници