Насловна Најновије Промовисани романи књижевнице Александре Михајловић

Промовисани романи књижевнице Александре Михајловић

182
0

Три романа књижевнице Александре Михајловић промовисана су у Власеници у пуној сали Народне библиотеке.

Власеничанима су представљени романи „Запричавање. Заваравање. Завиривање“, „Kроз прстохват цимета“ и „Минијатуре“.

Михајловићева је рекла новинарима да роман „Запричавање. Заваравање. Завиривање“ психолошко-филозофски роман који говори о везаности кћери за оца кога нема, о вјерској подијељености.

Други роман „Kроз прстохват цимета“ дијелом је историјски и говори о династији Обреновић, о краљици Наталији Обреновић, у којем се преплиће садашњост и прошлост.

По мотивима романа урађена је позоришна представа о краљици Наталији, у Њемачкој, у Висбадену и прва је о најљепшој краљици у иностранству.

Михајловићева је у роману „Минијатуре“ спојила историју и фикцију. То је сага о јувелирској породици и њеним везама са дворовима, манастирима и самостанима, о породичним тајнама, моћи једног прстена, злочинима и снази жена.

Михајловићева је и у Основној школи /ОШ/ „Вук Kараџић“ у Власеници промовисала књигу „Софијине мудролије са Марком Kраљевићем“, у којој су основци интерактивно учествовали у причи о највећем српском јунаку Марку Kраљевићу.

Предсједник књижевног клуба „Луча“ Аћим Тодоровић рекао је новинарима послије синоћње промоције романа да је у Власеници вече протекло на посебан начин и да је публика донијела достојанство, културу и ниво писане ријечи који гаје.

Михајловићева живи у Панчеву, гдје као професор књижевности предаје у Гимназији „Урош Предић“. Редовно учествује са својим научним радовима на конгресима Савеза славистичких друштава, бавећи се компаративно српском и свјетском књижевношћу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас сахрана Рајка Петрова Нога
Сљедећи текст„Јокић може да по трећи пут буде МВП“