Насловна Вијести Република Српска Промовисано 205 дипломаца бањалучког Медицинског факултета

Промовисано 205 дипломаца бањалучког Медицинског факултета

180
0

Промоцијом свршених студената Медицински факултет у Бањалуци обиљежио је 44 године постојања.

Медицински факултет похађа највећи број студената на бањалучком Универзитету, а заинтересованих за студије медицине је све више.

Међу 205 дипломаца Медицинског факултета који су положили Хипократову заклетву је и студент генерације, Душка Регода. Студије је завршила са просјеком оцјена 9,80.

– Жеља ми је да се у будућности бавим кардиологијом. Надам се да ћу добити запослење на УКЦ-у Српске, те да ћу на тај начин допринијети побољшању здравственог система код нас – каже Регода.

Медицински факултет поносан је на научно-истраживачки рад, али и чињеницу да је из године у годину интересовање за овај факултет све веће. Факултет је добро позициониран на свјетским листама.

– Радујемо се што добијамо значајан подмладак и нову енергију међу будућим здравственим радницима. Сигуран сам да ће најбољи пронаћи запослење. Неки су већ нашли запослење, неке смо задржали на факултету као наставну базу, што нас посебно радује – истиче декан овог факултета Ранко Шкрбић.

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин рекао је да је Медицински факултет најсложенији члан Универзитета, кадровски и по броју студената, те да га посебно радује што на Медицинском факултету посљедњих година расте број студената.

Квалитетан рад са студентима доказује и чињеница да је од ове године уведено и предавање на енглеском језику за стране студенте.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстВакцинација против сезонског грипа, прилог РТВИС, 15.11.2022 (ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик након заклетве: Мораћемо брзо дјеловати