Насловна Uncategorized Просвјетарима у Рудом затвор због поступања према ученику са аутизмом

Просвјетарима у Рудом затвор због поступања према ученику са аутизмом

243
0

Основни Суд у Вишеграду објавио је данас пресуду којом је осам професора Средњошколског центра у Рудом осуђено на по три мјесеца затвора, а педагог и бивши директор на шест мјесеци затворске казне због несавјесног поступања у служби, којим је нанесена штета Славку Мршевићу, ученику са аутизмом.

Судија Осман Рахмановић појаснио је Срни да је пресуда данас тек објављена, у фази је израде и обје стране ће имати право на жалбу, а коначну одлуку донијеће Окружни суд Источно Сарајево.

Он је навео да је ријеч о оптужници старој више од пет и по година.

– Ово је друга пресуда, такозвани поновљени кривични поступак, гдје је Окружни суд у првој пресуди дао упуте Основном суду у Вишеграду гдје су уочени недостаци. Даље, Тужилаштво Источно Сарајево је измијенило оптужницу, било је доста нових ствари – рекао је Рахмановић.

Он је истакао да је поновљени поступак трајао више од двије године и дошло се до пресуде.

– Она је данас објављена, тек је у изради и по мојој процјени биће урађена за 15-так дана. Ова пресуда иде објема странама које имају право на жалбу Окружном суду Источно Сарјево – рекао је Рахмановић.

Судија је појаснио да након што се заврши претрес, прво иде објава пресуде, а онда израда.

Данашња пресуда услиједила је након што је укинута ранија пресуда из 2020. године којом су просвјетари ослобођени кривице.

Славко Мршевић, који има Аспергеров синдром, најблажи облик аутизма, избачен је 1. септембра 2016. године из Средње саобраћајне школе у Рудом јер је ова установа одбила да прилагоди наставни план и програм, те методологију преношења градива његовим функционалним способностима и статусу.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПријављен да је пријетио начелнику Полицијске управе Источно Сарајево
Сљедећи текстЦвијановић: Наставити одличну сарадњу Српске и Србије