Насловна Најновије Протест „Србија против насиља“ у Београду

Протест „Србија против насиља“ у Београду

155
0
У Београду вечерас протест под слоганом „Србија против насиља“ који је организовао дио опозиције. Послије читања захтјева окупљени грађани кренули су у шетњу од зграде Скупштине Србије, преко Улице Кнеза Милоша до моста „Газела“. Мост је затим блокиран за саобраћај, како су и најавили организатори.

На почетку скупа, Ирис Павошевић из Народне странке прочитала је захтјеве протеста – моментална смјена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже, како су навели, смјену руководства РТС због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како су навели, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Затражили су и смјену министра унутрашњих послова Србије Братислава Гашића, шефа Безбједносно информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвјете Србије Бранка Ружића и одржавање сједнице Скупштине Србије на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије као и безбједносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

После прочитаних захтјева, демонстранти су се упутили су се ка мосту Газела и делу међународног ауто-пута који би требало да буду блокирани два сата.

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Скуп под истим називом “Србија против насиља“ одржан је и у понедјељак.

ИЗВОРртс
Претходни текстФинале Лиге шампиона дефинитивно у Истанбулу
Сљедећи текстУпозорење због опасности од могућих бујичних поплава