Насловна Најновије Путин: Учешће трансродних особа у женској конкуренцији уништава женске спортове

Путин: Учешће трансродних особа у женској конкуренцији уништава женске спортове

91
0

“Учествовање трансродних спортиста у спортским догађајима у женској конкуренцији једноставно уништава женске спортове“, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

„То уопште није поштено. То је бесмислено, апсурдно. Они једноставно уништавају женске спортова. Заправо, било који мушкарац може да оде и изјасни се као жена и такмичи у било чему и тиме лиши жене могућности да дођу на побједнички подијум, да не говоримо о освајању такмичења“, рекао је Путин у разговору са ученицима 20. школе у Кизилу, коментаришући Љетне олимпијске у Паризу, гдје је спортистима који нису прошли на тесту пола било дозвољено да се такмиче у боксу.

Једна ученица, која је учествовала у састанку, рекла је Путину да је она боксер. Путин је упитао ученицу шта мисли о овогодишњем олимпијском турниру у боксу, описавши ситуацију у којој се „мушкарац који се изјашњава као жена борио против праве жене и сломио јој нос“. Ученица је одговорила да то „није било поштено према дјевојкама које доста тренирају“, пренио је ТАСС.

First Imane Khelif... next, Lin Yu-ting: ANOTHER boxer set to fight at  Paris Olympics despite failed gender tests | Daily Mail Online

Током Игара у Паризу, представник Кијеској Тајпеја Лин Ју Тинг освојила је златну медаљу у боксу у женској категорији до 57 килограма, док је Имане Келиф из Алжира побиједила у женској категорији до 66 килограма. Обје су дисквалификоване са Свјетског првенства прошле године, након што нису прошле на тесту пола. Одлука Међународног олимпијског комитета да им дозволи такмичење у Паризу, изазвала је снажно негодовање у оквиру спортске заједнице.

ИЗВОРТАСС-Срна, фото илустрација АП, Агенција Анадолија
Претходни текстСутра сунчано и врло топло од средине дана развој облачности
Сљедећи текстЋосић на свечаности поводом почетка школске године