Насловна Вијести Источно Сарајево ПУ Источно Сарајево: Заштити имовину током годишњих одмора

ПУ Источно Сарајево: Заштити имовину током годишњих одмора

342
0

Полицијска управа Источно Сарајево апелује да грађани заштите личну имовину током годишњих одмора, јер је тада повећана могућност да куће и станови буду на мети извршилаца кривичних дјела и савјетује предузимање свих неопходних превентивних мјера.

У случају дужег одсуства од куће о томе је потребно обавијестити комшије, рођаке или пријатеље који ће обилазити те објекте, а новац, накит и друге драгоцјености понијети са собом или их повјерити на чување, наводи се у саопштењу.

Kључеве не треба остављати испред кућа или станова, на видљивим или мјестима гдје су лако доступни потенцијалним починиоцима, напомињу из Полицијске управе Источно Сарајево.

У случају уочавања неуобичајених догађаја, кретања непознатих лица, посебно око објеката чији су власници одсутни, из Полицијске управе наводе да је потребно позвати бесплатан број 122 или пријавити најближој полицијској станици, да би на вријеме била спријечена кривична дјела и ухапшени починиоци.

Полицијска управа Источно Сарајево ће током сезоне годишњих одмора, појачати присуство својих припадника на терену, интензивирати сарадњу са локалном заједницом, а грађани се позивају да активно учествују, пружајући безбједносно занимљиве и корисне информације, како би се одржала стабилна безбједносна ситуација и јачање повјерења између грађана и полиције.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстИзбор најбољих пословних идеја сутра у Источном Сарајеву
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: Матичној библиотеци поклоњено 130 књига на руском језику