Насловна Најновије ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због шумске крађе

ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због шумске крађе

259
0

Полиција је на Сокоцу ухапсила мушкарца из ове општине чији су иницијали Д.Б. због илегално посјечених осам трупаца.

Полиција је јуче у току акције „Шума 2022“, у соколачком мјесту Тиса, извршила контролу теретног возила којим је управљао Д.Б, у чијем су се товарном простору налазили трупци без пратеће документације, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Одузети су возило и трупци који су предати Шумском газдинству „Романија“.

Током предаје трупаца ШГ „Романија“, лице Б.Б. је возилом „голф два“ ометало полицијске службенике у вршењу службене радње, те је ухапшено.

Даљим провјерама утврђено је да је Б.Б. вишеструки повратник у чињењу саобраћајних прекршаја и да у регистру новчаних казни има дуг од 6.017 KМ, те је возило привремено одузето.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и у току је документовање кривичног дјела шумска крађа.

У саопштењу се наводи да су у протеклом мјесецу полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у више наврата извршили привремено одузимање дрвних сортимената, за које физичка и правна лица нису посједовала одговарајућу документацију.

Полиција ће и у наредном периоду спроводити превентивне и репресивне мјере и радње, са циљем спречавања илегалне сјече шуме и вршења кривичних дјела на штету шумских газдинстава на подручју одговорности Полицијске управе Источно Сарајево.

ИЗВОРПУ Источно Сарајево
Претходни текстЋосић: Кривична пријава против режисера филма “Сарајево сафари“
Сљедећи текстОпозиција поднијела кривичну пријаву против СНСД-а