Насловна Вијести Источно Сарајево ПУ Источно Сарајево: У августу евидентирана 44 кривична дјела

ПУ Источно Сарајево: У августу евидентирана 44 кривична дјела

183
0

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у августу су евидентирана 44 кривична дјела, а догодила се 61 саобраћајна незгода, рекао је начелник Управе Бранимир Шеховац.

Шеховац је стање безбједности на подручју Управе оцијенио као стабилно и задовољавајуће, те додао да кривична дјела са већим степеном друштвене опасности нису регистрована, као ни нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

„Евидентиране су двије крађе путничких аутомобила од који је једна расвијетљења у року од два часа, а возило враћено власнику. Полицијска управа у континуитету биљежи добре резултате рада у сузбијању и расвјетљавању кривичних дјела у вези са злоупотребом опојних дрога“, изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама. Он је додао да су полицијски службеници у августу пронашли засад индијске конопље и импровизовану лабораторију за вјештачки узгој марихуане, на подручју Источне Илиџе.

Шеховац је рекао да су регистрована и три напада на полицијске службенике.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина, наводи да су у августу регистрована укупно 44 кривична дјела, што је за 12 одсто више него у истом периоду прошле године.

Церовина наглашава да су надлежном тужилаштву поднесена 44 извјештаја против 50 лица, од којих је 11 повратника у извршењу кривичних дјела. „Од укупног броја извршених кривичних дјела, 16 кривичних дјела је по непознатом починиоцу, од који је 12 расвијетљено“, истакао је Церовина.

Церовина је навео да су из области организованог криминалитета обрађена 63 предмета у вези са злоупотребом опојних дрога, а надлежном тужилаштву достављена два извјештаја за два кривична дјела.

Он је додао да расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи око 75 одсто, док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 90 одсто.

Начелник сектора полиције Милан Чворо, рекао је да је у августу забиљежено 20 нарушавања јавног реда и мира, што је за 51 одсто мање него у упоредном периоду прошле године. Догодила се 61 саобраћајна незгода, од којих је једна била са погинулим лицем, седам са теже повријеђеним и 12 незгода са лакшим повредама лица. Чворо каже да су из саобраћаја искључена 202 возача, од којих 138 због вожње под утицајем алкохола.

Он је напоменуо да је у току републичка акција „Заштитмо дјецу у саобраћају“, те позвао возаче да смање брзину кретања возила у близини школских и предшколских установа и да поштују саобраћајне прописе, како би заштитили најмлађе учеснике у саобраћају.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра обиљежавање Дана српског јединства (ВИДЕО)
Сљедећи текстВишеград: Десет излагача представило мед и пчелиње производе