Насловна Вијести Радановић: Протести са ратним заставама заплашили Србе повратнике

Радановић: Протести са ратним заставама заплашили Србе повратнике

237
0
Сваког Србина повратника заплашили су протести у Сарајеву, које су организовале бошњачке политичке партије и којима је доминирала ратна муслиманска застава БиХ, изјавио је предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић.
 
– За преостале Србе у Сарајеву јуче је био тежак дан. Протести су заплашили сваког Србина повратника, јер комплетан амбијент подсјећа на све оно што је рађено под ратном муслиманском заставом БиХ, као што су почињени злочини на Казанима, Тарчину, Зеници, Озрену и свакој другој општини у ФБиХ – рекао је Радановић Срни.

Он је оцијенио да протести подсјећају на убиство српског свата на Башчаршији, на Цацу, Ћелу, Јуку, на убиства и протјеривање Срба из Сарајева, Тузле, Бихаћа, подсјећају на паљење православних цркава, рушења православних гробаља, убијања српске дјеце жена и стараца.

– Великобошњачки муслимански протести подсјећају на злочине петог корпуса, Атифа Дудаковића, подсјећају на јединице којима је командовао Сакиб Махмуљин – истакао је Радановић.

Он је напоменуо да је главни говорник на протесту био Шефик Џаферовић, човјек који је у рату руководио службама безбједности муслиманских снага на подручју Зенице, Завидовића, Маглаја и који је несумљиво одговоран за бројне злочине на подручју средње Босне.

Према његовим ријечима, протестима су само недостајали представници одреда „Ел муџахедин“ и исламисти из Азије и Африке, да би све потпуно било истовјетно сликама које су се виђале од 1992-1995 године.

– Кореографија протеста која се састојала највише од застава муслиманске Републике БиХ /застава са љиљанима/ на најбољи начин показује шта су протести и шта о протестима могу да мисле Срби и Хрвати – закључио је Радановић.

Испред зграде ОХР-а у Сарајеву јуче је организован протест због најава да би Кристијан Шмит могао да наметне измјене Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ, а грађана су дошли да се томе супроставе по позиву СДА.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСвеска гробара Иловара најпотреснији документ о умирању дјеце у логору Јастребарско (ФОТО)
Сљедећи текстПолиција дарује крв