Насловна Најновије Разноврсним програмом ученици прославили Дан школе

Разноврсним програмом ученици прославили Дан школе

129
0

Ученици Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду данас су уз богат програм прославили Дан школе – Светог Ћирила и Методија.

У програму су истакнути резултати ученика постигнути из информатике, физике, математике, српског језика и из спортских такмичења на којима су остварили запажене резултате.

Испред Управе ове образовне установе Драгана Бошковић рекла је да је поред традиционалног пригодног програма ове године свечаност употпуњена доласком гостију из истоимене школе са Косова и Метохије.

„Ријеч је побратимској школи из Звечана са којом имамо изузетну сарадњу, а ово је прилика и да сумирамо резултате рада и ученичка достигнућа“, навела је Бошковићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је Дан школе ученицима и запосленима у овој установи и пожелио да и у наредним годинама успјешно обављају свој посао и постижу завидне резултате.

„Општина Вишеград у сарадњи са `Хидроелектраном на Дрини`, другим предузећима и установама, помаже основну школу с циљем бољих услова за рад ђака и запослених“, додао је Ђуревић.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ из Звечана са Косова и Метохије Слађана Фићовић истакла је да у Републици Српској имају отворено и велико срце за братски народ.

„Сматрам да смо ми један народ који је прошао сличне животне ситуације и по угледу на вас, истрајаћемо у томе да останемо на нашим просторима“, нагласила је Фићовићева.

Она је навела да се просвјетни радници на сјеверу Косова и Метохије труде да без обзира на тренутну ситуацију дјеци пруже све неопходне услове за рад и нормално одрастање.

„Надамо се да ћемо и у наредном периоду сарађивати кроз заједничке пројекте, као што је наш најуспјешнији `Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске`“.

Управа је, поводом Дана школа, додијелила захвалнице општини Вишеград, заслужним предузећима и установама.

У оквиру програма представили су се чланови Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“.

Основна школа „Вук Караџић“ има 746 ученика.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕлек: И даље имамо најбољу цијену гаса у региону
Сљедећи текстДодик на безбједносном форуму у Москви: Српски народ прва жртва хегемонистичког концепта Запада