Насловна Најновије РАК: Програм размјене за унапређење умрежености школа на интернет

РАК: Програм размјене за унапређење умрежености школа на интернет

47
0

У рад је пуштена нова Гига мапа, на којој су од априла 2023. године позициониране све основне и средње школе у БиХ, као прве европске земље ван ЕУ која је приступила овој глобалној иницијативи.

Гига мапа је пуштена у рад у Барселони током четвордневеног програма размјене за унапређење умрежености шола на интернет, који је завршен данас.

У програму размјене учествовали су представници Регулаторне агенције за комуникације, заједно са представницима Министарства цивилних послова и Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара, саопштено је из Агенције.

Програм је организован у оквиру Гига иницијативе, коју заједнички спроводе УНИЦЕФ и Међународна унија за телекомуникације с циљем да до 2030. године све школе добију приступ интернету, као и приликама и информацијама потребним за учење у 21. вијеку.

– Од почетка сарадње са УНИЦЕФ-ом БиХ, РАК је препознао важност мултисекторске сарадње како би се унаприједила дигитализација образовања у БиХ, гдје је повезивање свих основних и средњих школа на интернет основни предуслов за постизање тог циља – саопштено је из ове институције.

Из РАК-а је најављено да ће, заједно са другим институцијама БиХ, УНИЦЕФ-ом и Гига иницијативом, наставити да пружају подршку у оквиру својих надлежности за повезивање школа на интернет.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПромовисана књига “(О)чај у шољици кафе”, аутора Александре Шаренац (Видео)
Сљедећи текстЂурић захвалио афричким државама на подршци у УН