Насловна Вијести Источно Сарајево РАРС: Лука Ждрале награђен за најбољу пословну идеју

РАРС: Лука Ждрале награђен за најбољу пословну идеју

418
0

Апсолвент Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Лука Ждрале, добитник је награде за најбољу пословну идеју у оквиру Акцелератор програма, који је у протекла два мјесеца Развојна агенција Републике Српске /РАРС/ спровела у овом граду.

Ждрале је за идеју која се тиче производње хардвера и софтвера награђен са 5.000 KМ.

Добро Елек са Пала добио је награду од 3.500 KМ за пословну идеју производња млијека и млијечних производа, Ненад Драшковић 2.500 KМ за пројектни/ архитектонски/ студио, Николина Аџић 2.000 KМ за производњу љешник намаза, док је Ивана Даниловић добила неновчану награду за естетско-стоматолошки центар, тако што ће јој годину бити плаћени трошкови рачуноводствених услуга.

Директор РАРС-а Маринко Ђукић, рекао је новинарима, да је Акцелератор програм спроведен у оквиру Дунавског транснационалног програма који је финансирала ЕУ.

Према његовим ријечима, наставак реализације овог програма омогућила је Влада Републике Српске и ресорно министарство.

„Акцелератор програм спроводимо и са Економским факултетом Пале и градом Источно Сарајево, заједно са општинама у његовом саставу, и то на бази суфинансирања. Град и општине финансирају награде, а РАРС обезбјеђује квалитетне предаваче и остале пратеће трошкове“, навео је Ђукић.

Он истиче да је Акцелератор програм у Источном Сарајеву „пустио најдубље коријење“ у односу на све остале дијелове Републике Српске.

Наредни Акцелератор програм, десети по реду, биће реализован у Требињу.

Суорганизатор овог пројекта је и Завод за запошљавање Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбезбјеђена опрема за лабораторије на ЕТФ-у вриједна 60.000 КМ
Сљедећи текстБез сарање невладиног сектора и институција нема јаког цивилног друштва