Насловна Најновије Расписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву

Расписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву

41
0

Данас је расписан конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Источном Сарајеву, почиње 24. јуна, а завршава 28. јуна (пријем докумената се врши сваког радног дана).

На Универзитету у Источном Сарајеву, пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет Фоча, може се извршити и електронским путем (https://estudent.ues.rs.ba/), у периоду од 24. до 29. јуна. Кандидати који пријаву реализују електронским путем, дужни су конкурсну документацију доставити приликом полагања пријемног испита.

Полагање пријемног испита обавиће се 01. јула, са почетком у 9.00 часова. На Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву, пријемни испит биће одржан 01. и 02. јула. Студијски програм Медицина 01. јула у 9.00 часова, а студијски програми Стоматологија, Специјална едукација и рехабилитација и Здравствена њега  02. јула у 9.00 часова.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву, које у првом року не упишу планирани број студената.

Факултети/академије Универзитета у Источном Сарајеву, који у другом уписном року не упишу планирани број студената, могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. 09. 2024. године.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија у академској 2024/2025. години можете погледати у КОНКУРСУ.

 
ИЗВОРУниверзитет у Источном Сарајеву
Претходни текстСтуденти Медицинског факултета Фоча посјетили Болницу “Србија“
Сљедећи текстДодик честитао Спасовдан руководству и грађанима Источног Новог Сарајева