Насловна Најновије Расписан позив за наставнике: Пројекат “Наум” за рад са надареном дјецом

Расписан позив за наставнике: Пројекат “Наум” за рад са надареном дјецом

169
0

Министарство просвјете и кулутуре Републике Српске објавило је данас јавни позив за пријаву наставника из основних и средњих школа у Републици Српској, професора са универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и стручњака из локалне заједнице за учешће у менторском програму у оквиру пројекта „Наум“.

Пројекат “Наум” релизује Министарство у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске и Друштвом психолога Републике Српске у оквиру пројекта „Подстицај тимовима за подршку надареним и талентованим ученицима за рад са талентованом и даровитом дјецом у школама Републике Српске.

У току је друга фаза овог пројекта, чији је фокус усмјерен на изградњу система подршке који ће омогућити оптималан рад са потенцијално даровитом и талентованом дјецом у школама у Републици Српској. – Један од кључних корака овог процеса подразумијева избор стручних и мотивисаних особа (ментора) за рад са потенцијално даровитом и талентованом дјецом, и креирање базе стручњака који би били пионири на овом пољу у Републици Српској – саопштено је из Министарства.

Јавни позив се односи на двије групе професионалаца, и то на менторе наставнике (професоре разредне и предметне наставе) из основних и средњих школа Републике Српске који ће бити укључени у директан менторски рад са потенцијално даровитим и талентованим ученицима, те на менторе професоре са Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и стручњаке у различитим пољима из локалне заједнице, који ће бити задужени за рад на додатном оснаживању и подршци менторима наставницима, те за њихову супервизију.

Сви су позвани да својим стручним знањима допринесу да се потенцијално даровити и талентовани ученици препознају и кроз адекватан рад усмјере у својим школама, односно срединама.

Јавни позив остаје отворен 21 дан, односно до 17. априла 2023. године.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстОсам шампионских титула џудистима „Фамоса“ на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире
Сљедећи текстЕмисија “Пулс града”, 27.03. (ВИДЕО)