Насловна Најновије Расписан Kонкурс за израду званичног сувенира општине Пале

Расписан Kонкурс за израду званичног сувенира општине Пале

218
0

Туристичка организација општине Пале расписала је Kонкурс за израду званичног сувенира општине Пале. Побједник конкурса осваја награду од 2000 KМ; другопласирани 1000 KМ; трећепласирани 500 KМ.

Сувенир треба да да изражава природне, културне, материјалне и туристичке атрактивности општине Пале, да има елементе препознатљиве локалне средине и да посједује неопходну естетску и умјетничку вриједност. За израду сувенира могу се користити само стабилни и еколошки прихватљиви материјали, као што су: дрво, камен, текстил, стакло, папир, метал, керамика, глина, восак, биљке и слично. Сувенир треба да буде усклађен за економичну производњу већих серија, да цијеном буде прихватљив на слободном тржишту и да буде украсног или употребног карактера.

Право учешћа на конкурсу имају сва правна и физичка лица, изузев чланова Kомисије и ужих чланова породице, а заинтересовани аутори требају доставити један примјерак сувенира у оригиналној величини и материјалу, са текстуалним објашњењем идеје или јасним нацртом са димензијама и текстуалним објашњењем. Сваки аутор може доставити више приједлога.

Благовремено приспјеле радове оцјењиваће Kомисија за избор званичног сувенира општине Пале. Kомисија ће при избору вредновати: квалитет укупног концепта, препознатљивост, оригиналност, везу са културним насљеђем, техничку изводљивост и могућност серијске производње, практичност и примјењивост у свакодневној употреби, могућности израде у различитим величинама (или бојама) и економску приступачност производа.

Kомисија за избор званичног сувенира Туристичке организације општине Пале задржава право да не изврши избор од понуђених радова и обнови Kонкурс ако радови квалитетом не буду задовољавали тражене критерије.
Приједлоге доставити поштом или лично на адресу: Туристичка организација општине Пале, Улица 4. јуни бб (шеталиште), 71420 Пале, а најкасније до: 26.12.2022. до 12 часова.

Све друге детаље и услове конкурса погледајте на страници Туристичке организације општине Пале www.тоопале.цом.

ИЗВОРртвис
Претходни текстУ сриједу облачно и кишовито
Сљедећи текстЏатрас: Срби прве жртве новог свјетског поретка