Насловна Вијести Република Српска Рајилић: Многима смета помињање српских жртава

Рајилић: Многима смета помињање српских жртава

215
0
Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић-Рајилић рекла је, након уклањања фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава рата са јавних површина у Братунцу, да није изненађујуће што многима смета помињање српских жртава.
 

– Зашто некоме смета да се српске жртве које су страдале од хорди такозване „Армије БиХ“ знају именом и презименом и ликом – упитала је Рајилићева.

Она је изјавила Срни да треба да се сраме они који не желе да чују и признају да је више од 3.000 српских цивила и војника страдало на подручју средњег Подриња.

– У Сребреници ће се обиљежити 11. јули и о томе се прича од општине до општине, а српских жртава као да није ни било. Шта то значи? Склањају ли се „Мајке Сребренице“, склањају ли се остала удружења? Они су свугдје и на јавним и приватним површинама, у свим институцијама и ван институција – додала је Рајилићева.

Рајилићева је закључила да лажи и обмане појединаца и појединих институција када је ријеч о страдању Срба у протеклом рату иду даље него што то нормалан човјек може и да замисли.

Тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложио је уклањање фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле, саопштено је јуче из Полицијске управе Зворник.

Чланови породица погинулих бораца ВРС и цивилних жртава рата јуче су уз регионални пут Братунац – Поточари поставили фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом рату с циљем да се међународним званичницима укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

Из Полицијске управе Зворник синоћ је саопштено да је тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила уклањање фотографија са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНикола Тесла – творац новог техничког поретка свијета
Сљедећи текстПретежно суви коловози