Насловна Вијести Источно Сарајево Регионална конференција о сарадњи институција и НВО

Регионална конференција о сарадњи институција и НВО

272
0

Друга регионална конференција „Сарадња институција, јавног и приватног сектора и невладиних организација /НВО/“ на којој ће учествовати представници привреде, политике, НВО и државне управе, биће одржана данас на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву на Палама.

Циљ овог скупа је јачање демократске културе дијалога и сарадње институција власти и организација цивилног друштва у Републици Српској, подстицање развоја цивилног друштва и добре управе у Српској, са жељом да преузму одговорност за утврђивање потреба и интереса грађана и креирање јавних политика усмјерених ка њиховој реализацији, најављено је из Мреже НВО Републике Српске.

Конференција је заказана за 12.00 часова, а очекује се учешће првог потпредсједника Владе Србије и министра просвјете Бранка Ружића, министара у Републике Српске, министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца, начелника општине Пале Бошка Југовића, амбасадора Бјелорусије за БиХ са сједиштем у Мађарској Уладзимира Улакховића и првог секретара Павела Пигала, као и представника НВО и других гостију.

У вечерњем термину, у пратећем програму, биће одржана промоција књиге доктора Славка Ждрала „Борба моја за животе других сјећања 1992-2020“.

На промоцији ће присуствовати аутор књиге, након чега ће бити отворена изложба фотографија поводом 30 година од оснивања Републике Српске.

Организатор регионалне конференције је удружење Мрежа НВО Републике Српске, уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије и Олимпијског центра „Јахорина“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзбор најбољих пословних идеја у Источном Сарајеву
Сљедећи текстУ Братунцу први пут обиљежен Свјетски дан музике