Насловна Најновије Редукција воде сутра у Мокром и Хан Дервенти, Сарајеву ће бити смањена...

Редукција воде сутра у Мокром и Хан Дервенти, Сарајеву ће бити смањена испорука воде

127
0

Становници мјесних заједница Мокро и Хан Дервента код Пала, сутра ће бити дјелимично без воде због ниске издашности изворишта и сушне сезоне, а планирано је да становницима федералног Сарајева буде смањена испорука воде, изјавио је Срни директор паљанског предузећа „Водовод и канализација“ Миодраг Плакаловић.

Плакаловић је рекао да ће смањити доток воде Сарајлијама и да ће ту количину усмјерити на грађане Пала како не би дошло до редовне редукције воде.

„Покушаћемо, па да видимо како ће функционисати на том принципу. Ситуација није безазлена, јер је издашност изворишта врло ниска, а сушна сезона“, истакао је Плакаловић.

У мјесној заједници Мокро до редукције у водоснабдијевању доћи ће сутра од 10.00 до 14.00 часова, а у мјесној заједници Хан Дервента од 15.00 до 22.00 часа.

Редукција у водоснабдијевању данас је трајала од 10.00 до 16.00 часова у насељима и улицама Светосавска, Доброслава Јевђевића, Српских ратника /од кафане „Центар“ до пијаце Пале/, Старине Новака, Гаврила Принципа, 4. јуни /од посластичарнице „Наш Сиднеј“ до „Електродистирбуције Пале“/ и насеље Трнице.

Из паљанског предузећа „Водовод и канализација“, апелују на све кориснике да воду користе савјесно и рационално и само за основне животне потребе.

„Само рационалном потрошњом воде можемо постићи нормализацију у водоснабдијевању и омогућити да сви потрошачи имају довољне количине воде за пиће и за задовољење хигијенских потреба“, наведено је на „Инстаграму“ овог предузећа.

Додатне информације корисници могу да добију на број Техничке службе предузећа „Водовод и канализација“ Пале 057/201-910 и Одјељења дистрибуције и снабдијевања Мокро Пале 057/233-165.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТВИС
Претходни текстУ суботу представа за дјецу „Нешто Зелено“
Сљедећи текстВишковић сутра на прослави Дана и крсне славе општине Пале