Насловна Најновије Рекордна гледаност филма “Олуја“ – за три недјеље 100.000 гледалаца

Рекордна гледаност филма “Олуја“ – за три недјеље 100.000 гледалаца

135
0

Филм „Олуја“ о прогону Срба из Хрватске у августу 1995. године за само три недјеље приказивања у биоскопскопима широм Србије, погледало је 100.000 гледалаца, саопштено је из продукцијске куће „Омега“.

„`Олуја` је и даље најгледанији филм у домаћим биоскопима. Kренула је и дистрибуција у Републици Српској и сале су пуне. Јако смо задовољни бројкама које филм постиже у овом периоду“, рекао је Владан Анђелковић из „Омега“ продукције.
Он је истакао да посебну сатисфакцију представљају бројни коментари људи на друштвеним мрежама, у којима се „Олуја“ сврстава у један од најбољих српских филмова.

Филм, у режији Милоша Радуновића, настао по идеји „Омега“ продукције, обрађује тему егзодуса српског становништва у августу 1995. године када је из Хрватске протјерано више од 250.000 Срба, у акцији хрватске војске под кодним називом „Олуја“. Дешавања из 1995. године испричана су из угла обичног човјека, Илије, чији је једини циљ да заштити своју породицу и село у ком је одрастао.

Редовна биоскопска дистрибуција филма почела је 19. јануара.

Једну од главних улога игра Јово Максић, а поред њега играју и Златан Видовић, Давор Јањић, Марија Пикић, Љубиша Милишић, Маја Kолунџија, Новак Билбија, Марко Баћовић, Јелена Човић, Иван Вујовић, Милица Станковић и други.

Публику очекује и телевизијска серија од 12 епизода, чије је емитовање планирано за неколико мјесеци.

ИЗВОРсрна, фото Večernji list
Претходни текстСнажан земљотрес погодио Румунију
Сљедећи текстУ Рогатици предавања за пољопривреднике