Насловна Најновије Рогатица: Усвојен извјештај о извршењу општинског буџета за првих пола године

Рогатица: Усвојен извјештај о извршењу општинског буџета за првих пола године

56
0

Одборници Скупштине општине Рогатица усвојили су данас извјештај о извршењу општинског буџета за првих пола године према коме је остварен дефицит од 511.461 КМ.
Начелник општинског Одјељења за финансије Тијана Бркић навела је да извршење буџета износи 4.843.024 КМ, што је 40,70 одсто у односу на ребаланс и за 15,43 одсто је више у односу на исти период претходне године.

Буџетски расходи и издаци су извршени 45 одсто у односу на ребаланс, што је за 20,97 одсто више у односу на исти период претходне године.

Она је у образложењу одборницима навела да су порески приходи извршени за 48,76 одсто више у односу на ребаланс, а непорески за 28,12 одсто у односу на ребаланс и мањи су у односу на план, јер у првих шест мјесеци није дошло до укључивања Дома здравља у трезор.

Буџетски издаци у првој половини године износе 5.354.485 КМ, што је 45 одсто од планираних у буџету за 2024. годину и за 20,97 одсто су виши у односу на извршење у истом периоду 2023. године.

На данашњој сједници усвојена је одлука о зонинг плану „Викенд насеље“ у оквиру Туристичког центра „Борике“.

Овај план је израдио „Урбис центар“ из Бањалуке, а архитекта Маја Радмановић из овог центра је током презентације нагласила да је зонинг планом обухваћено око 40 хектара земљишта које има туристичке и рекреативне вриједности и представља заштићено подручје због својих природних вриједности.

Планирана је зона са индивидуалним стамбеним објектима, хотелски садржаји, рекреативна и пикник зона са игралиштем, простор за бунгалове, ергелу, угоститељске објекте, дјечије игралиште и Планинарски дом.

„Читав простор је замишљен као велики рекреативно-одморишни и излетнички комплекс у коме људи могу да уживају у свим тим прородним љепотама које тај простор нуди“, рекла је Радмановићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈелена Триван проглашена за амбасадора Даун синдром центра Бањалука за подручје Србије
Сљедећи текстДодик и Вучић сутра у Малом Зворнику и Бајиној Башти