Насловна Најновије Рогатичанин добио сабљу од предсједника Србије

Рогатичанин добио сабљу од предсједника Србије

104
0
БЕОГРАД, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Игор Кушић, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево успјешно је завршио школовање у 13. класи Високих студија безбједности и одбране Србије и официра 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране "Војвода Радомир Путник", као други полазник из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Игор Кушић, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево успјешно је завршио школовање у 13. класи Високих студија безбједности и одбране Србије и официра 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране “Војвода Радомир Путник”, као други полазник из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

У оквиру свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије, полазницима су уручене реплике српских средњовијековних мачева, објавио је МУП Српске на “Фејсбук” страници.

Кушић је истакао да му је задовољство што му је руководство МУП-а Републике Српске указало част и повјерење да као други полазник МУП-а на највишем нивоу каријерног усавршавања Школе националне одбране, представља своју институцију и Републику Српску.

Он је рекао да је за шест мјесеци трајања школовања, спознао многе чињенице и искуства о стратегијском нивоу руковођена и о односима на геостратегијском и геополитичком нивоу.

Свечаности испред МУП-а Републике Српске је присуствовао савјетник министра унутрашњих послова Драган Јевђенић.

Осим Кушића, Високе студије безбједности и одбране ове године завршило је 19 полазника, од тога девет из органа државне управе и служби Владе Србије, пет из Министарства одбране и Војске Србије и пет полазника из иностраних земаља – Министарства одбране Мађарске, Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, као и Министарства правде Републике Српске.

Први полазник на школовању Високих студија безбедности и одбране испред МУП-а Српске био је начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката Борислав Шарић, наведено је у објави.

Полазницима на успјешном завршетку школовања честитали су министар одбране Републике Србије Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

ИЗВОР369 portal
Претходни текстУ току постављање фотографија погинулих Срба дуж регионалног пута Братунац – Поточари (Фото)
Сљедећи текст„Пулс града“, 5.7.2024. (Видео)