Насловна Вијести Република Српска Рогатички ватрогасци добили најсавременије возило

Рогатички ватрогасци добили најсавременије возило

171
0

Рогатичкој Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици данас је испоручено најсавременије специјално возило за гашење пожара и спасавање на висини вриједно 120.000 евра, у оквиру пројекта прекограничне сарадње БиХ и Србије.

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Рогатица Зоран Бојовић рекао је новинарима да је за ову ватрогасну јединицу, као и за цијелу локалну заједницу овакво возило од непроцјењивог значаја, саопштено је из Општинске управе.

„Подршка ЕУ је кључна у овој набавци, односно током цијеле реализације пројекта прекограничне сарадње са Националним парком `Тара`“, истакао је Бојовић.

Из предузећа „ПK“, које је испоручило возило, истакли су да је ријеч о навалном возилу са најсавременијим технолошким достигнућима вриједном 120.000 евра, чија је пратећа опрема прилагођена ватрогасцима како би што ефикасније обављали свој посао.

Испоруком овог возила завршена је реализација пројекта прекограничне сарадње „Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије“ са Националним парком „Тара“ у вриједности од 430.000 евра.

Осим возила које је испоручено данас, у оквиру овог пројекта набављена је вриједна опрема за рогатичке ватрогасце и одржане су значајне едукације особља.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић – Перишић: Добит предузећа ХЕ на Дрини улаже се у развој Вишеграда и Андрићграда
Сљедећи текстУ Крушевцу гостовало Студентско позориште ,,Пале“