Насловна Вијести Рогић: Зашто међународна заједница затвара очи пред српским жртвама?

Рогић: Зашто међународна заједница затвара очи пред српским жртвама?

180
0

Борачка организација Републике Српске даје пуну подршку породицама невино страдалих Срба из средњег Подриња у намјери да се међународним званичницима укаже на обим страдања и тежину почињеног злочина над Србима на овом подручју, те да злочинце и њихове налогодавце стигне правда, изјавио је Срни предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.

– Увјерени смо да је правда спора, али да ће рука правде стићи починиоце овог злочина и њихове налогодавце – истакао је Рогић.

Коментаришући уклањање фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу по налогу тужиоца Окружног тужилаштва Бијељина, Рогић је рекао да је то неприхватљиво.

Он је упитао зашто некоме сметају слике невино страдалих српских цивила.

– Зашто некога боли истина? Зашто међународна заједница затвара очи пред српским жртвама и зашто до данас нико није одговарао за српске жртве? Хиљаду је питања, а ниједног одговора – нагласио је Рогић.

Рогић каже да је тужно што су се представници међународне заједнице на овакав начин морали још једном подсјетити на невине српске жртве.

– Можда се у некоме од међународних представника напокон пробуди савјест и макар дође у Братунац и поклони се српским невино страдалим жртвама – рекао је Рогић.

Тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле, саопштено је јуче из Полицијске управе Зворник.

Чланови породица погинулих бораца ВРС и цивилних жртава рата јуче су уз регионални пут Братунац – Поточари поставили фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом рату с циљем да се међународним званичницима укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић против Кирјоса у финалу Вимблдона
Сљедећи текстВласеница: Одржан други по реду турнир у уличној кошарци (ФОТО)