Насловна Најновије Романија богатија за нову ферату „Мрки медвјед“ на Црној стијени

Романија богатија за нову ферату „Мрки медвјед“ на Црној стијени

432
0

Туристичка организација града Источно Сарајево изградила је још једну ферату на Романији која је од данас званично отворена за туристе и авантуристе ферата на Црној стијени симболичног назива „Мрки медвјед“.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је за Срну да су се стекли сви технички услови, извршене све провјере за отварање нове ферате, на коју се данас попело двадесетак љубитеља овог адреналинског садржаја.

Иконић додаје да Романија постаје све значајнија туристичка дестинација захваљујући популарности ферате „Соколов пут“ на Црвеним стијенама, а вођени тим искуством одлучили су да изграде још једну ферату, односно додатни авантуристички и адреналински садржај на радост не само туриста, већ и угоститеља и домаћина на Романији који добијају додатну прилику да продају своје домаће и традиционалне производе бројним посјетиоцима.

Према његовим ријечима, виа ферата „Мрки медвјед“ је за нијансу захтјевнија од ферате „Соколов пут“, али ипак није презахтјевна нити изискује претјеране напоре за успон овим челичним путем.

Он објашњава да је Црна стијена одавно позната међу љубитељима природе као изузетно атрактивна, те романијска љепота на овом мјесту долази до изражаја, поготово када се гледа са видиковца ове стијене.

Иконић истиче да ће градска Туристичка органиазција Источно Сарајево наставити да ради на формирању различитих адреналинских садржаја и додатном обогаћивању љетне туристичке сезоне.

„Сада имамо двије ферате на Романији, ферате на Требевићу и Равној планини, као и ферату на Трескавици. Имамо чиме да се похвалимо и слободно можемо рећи да Источно Сарајево постаје својеврстан ферата центар и град добре забаве и различитих адреналинских садржаја“, поручио је Иконић.

Иконић је захвалио извођачима радова на вјештини и уложеном напору и идејним творцима ферате Игору Милошеву и Дамиру Лукшићу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЧубриловић: Чека се документација за пут Осмице – Прача
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 3.7.2024. (Видео)