Насловна Вијести Источно Сарајево “Романија више од планине“

“Романија више од планине“

371
0

Данас је реализована пројектна активност едукација „Сачувајмо природно благо на Романији“ теоријски и практични дио са излетом на трим стазу „Талине“ Соколац.

Предстваници Планинарског друштва „Гласинац“ Соколац, учесницима едукације представили су основне појмове из екологије са циљем да млади узму активније учешће у области заштите животне средине. Учешће је узело око 30 младих узраста од 5 до 15 година који су након теоријског дијела, упознати са природним богатством и садржајима трим стазе „Талине“ Соколац, која се наслања на градско насеље, укупне је дужине 1640 метара, идеално мјесто за активности у природи, за духовну и физичку рекреацију.

Слика може припадати 10 особа, људи стоје, дрво и напољу

Заједно смо уживали у свим благодетима које нам се пружају у хладовини бора и оморике. Апелујемо да сви заједнички радимо на подизању свијести о природи планинских екосистема и подстакнемо остале на одговорно понашање и поступке.
Kао резултат данашњих активности очекујемо да ће се повећати број заинтресованих за екологију планинарство и боравак у природи, да ће едукација подстаћи младе да постану активни волонтери у радним акцијама везаним за чишћење града и уређење животне средине.

Слика може припадати 4 особе, људи стоје, природа и дрво

Млади су се упознали о значају боравка у природи, јер најмлађи најлакше усвајају еколошке навике, науче да отпад бацају на право мјесто, а позитивним примјерима утичу на вршњаке кроз дружење у природи забављају се и стичу нова пријатељства. Упознали су се о маркацији планинарских стаза и покупили отпад из шуме који су оставили несавјесни посјетиоци.

Слика може припадати 7 особа, људи стоје, дрво и напољу

Пројекат под називом„Романија више од планине“ се имплементира у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 ( РеЛОаД2), који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Пројекат суфинансира Град Источно Сарајево.

 

Претходни текстРукометни камп “Ратко Николић” у Источном Сарајеву
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: Сутра 14. конференција беба