Насловна Најновије РОСУ поставила контролни пункт на Бистричком мосту

РОСУ поставила контролни пункт на Бистричком мосту

149
0

Патрола полиције самопроглашеног Косова, коју чине припадници РОСУ јединице, распоређена је на Бистричком мосту, који околна српска села повезује са магистралним путем Косовска Митровица-Лепосавић, јавили су српски медији са сјевера Косова.

РОСУ јединица је на мост стигла са пет блиндирних возила, што је код мјештана изазвало узнемиреност, пошто сумњају да ће њиховим доласком бити успостављен контролни пункт који би могао да буде најава уклањања барикада.

Бистрички мост налази се недалеко од раскрснице која магистрални пут Косовска Митровица-Лепосавић повезује са Бањском, српским насељем познатијем по Манастиру Бањска – задужбини краља Милутина.

Припадници РОСУ јединице су распоређени у Бошњачкој махали, Микро насељу и насељу Брђани у сјеверном дијелу Косовске Митровице, на административним прелазима Јариње и Брњак и на пункту у близини језера Газиводе, у општини Зубин Поток.

Распоређивање припадника РОСУ јединице доводи се у везу са сутрашњим највећим протестним окупљањем Срба, које ће бити одржано у 12.00 часова у мјесту Рударе код Крста, на заобилазном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Срби на Косову и Метохији 12. дан су на барикадама, ситуација је током претходне ноћи била мирна, изузев неколико детонација које су одјекнуле у сјеверном дијелу Косовске Митровице, за које је полиција самопроглашеног Косова рекла да су шок бомбе или пиротехничка средства.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГодина 2023. биће топлија од ове
Сљедећи текстШојгу: Потребно повећати број војника на милион и по