Насловна Најновије Руководство општине Источна Илиџа одржало састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане...

Руководство општине Источна Илиџа одржало састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!

110
0

Руководство Општине Источна Илиџа одржало je састанак са руководством ЈЗУ „Дом здравља“ Источно Сарајево, шефицом породичне медицине др Сањом Тановић и шефицом лабораторије и предсједницом Струковног синдиката  доктора медицине др Нинославом Бјелогрлић, а састанку су присуствовали и представници Борачке организације „Илиџански борац“ и представници Удружења пензионера „Источна Илиџа“.

Разлог одржавања састанка су нагомилани проблеми у здравственом сектору који се најбоље виде кроз недостатак љекарског кадра, прије свега у систему породичне медицине. Наиме, у систему од четрнаест тимова доктори недостају у пет тимова, а велики проблем је и недостатак два доктора у Служби хитне помоћи.

Лош положај здравствених радника у Источном Сарајеву је посебно изражен у односу на остале дијелове Републике Српске, између осталог, због близине Сарајева и одласка доктора и медицинског кадра ка другим здравственим установама.

На састанку је донесено неколико закључака и договрено је да се доставе одређене информације прије заказивања посебне сједнице Скупштине општине Источна Илиџа на ову тему.

За Општину Источна Илиџа је неприхватљиво да амбуланте породичне медицине, које имају регистровано преко 3000 пацијената, немају сталног доктора, те ће овај проблем са руководством Дома здравља заједнички ријешити у најбржем могућем року.

ИЗВОРОпштина Источна Илиџа
Претходни текстДодик: За Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити (ВИДЕО)
Сљедећи текстПребијање Србина код Приштине – нови талас застрашивања