Насловна Вијести Рукомет: Србија корак ближe Европском првенству

Рукомет: Србија корак ближe Европском првенству

120
0

Рукометаши Србије савладали су селекцију Норвешке 25:24 у оквиру трећег кола групне фазе квалификација за Европско првенство.

Урош Борзаш је у посљедњим секундама постигао тријумфални гол.

Норвежани су некако стигли до гола за 24:24, Милосављев је био близу да одбрани и тај шут, али је остало 10 секунди до краја.

Кукић је сјајно повукао напад, а онда је проиграо Борзаша који је из маске погодио гол Норвешке и донио велику побједу, а са разгласа је тутњало „Весели се српски роде“.

Са овом побједом Србија је јако близу да обезбеди пласман на Европско првенство у Њемачкој сљедеће године.

Поред феноменалног Милосављева који је имао 13 одбрана и три скинута седмерца, показали су се Радивојевић са пет голова, Пешмалбек са четири и Борзаш са побједоносним голом у посљедњој секунди.

Цијела утакмица је била врло неизвијесна, некако је Норвешка била ближа побједи, али је пред сам крај дуела Србија појачала дефанзиву и на крилима одбрана феноменалног Милосављева стигла до ситуације да тријумфује.

Да су рукометаши Србије били присебнији могли су и раније да преломе, али је све ишло ка томе да утакмица буде ријешена у посљедњој секунди.

Срећом, Борзаш је погодио, а онда и отрчао на трибине да прослави тријумф са навијачима. Није баш лако савладати екипу калибра Норвешке, свјетске рукометне силе.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОд сутра роман Дејана Стојиљковића о пјеснику Бранку Миљковићу
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС 9.3.2023. (ВИДЕО)