Насловна Најновије Руска национална телевизија снима серијал о Србији

Руска национална телевизија снима серијал о Србији

67
0
Први канал руске државне телевизије снима серијал о Србији који ће бити емитован у ударном термину за новогодишње празнике.
 

Екипа руске телевизије борави у Србији уз подршку Канцеларије Владе Србије за јавну и културну дипломатију, и снима двије епизоде популарне серије „Живот наших људи“.

– Овај пројекат има велики значај за нашу земљу, јер омогућава да се пред руским и међународним аудиторијумом представе богата култура, традиција и живот у Србији – саопштено је из ове канцеларије Владе Србије.

У саопштењу се истиче да је снимање ове емисије још један корак у јачању културних и пријатељских веза између Србије и Русије, које су одувијек биле дубоке и снажне.

– Кроз овакве пројекте имамо прилику да покажемо свијету нашу историју, обичаје и вриједности које његујемо, као и да се отворимо за нове сарадње и размјену идеја – рекао је директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон.

Кроз објектив руских новинара који двије недјеље обилазе Србију биће представљена српска култура, историја, спорт, гастрономија, али и личне приче Руса који живе у Србији.

Емисија ће угостити и познате личности из Србије које су постигле успјех у Русији или раде на промовисању руско-српских односа, режисера Емира Кустурицу, продуцента Бошка Козарског, фудбалера Огњена Коромана, директора „Руског дома“ Евгенија Барова, Ирину Антанасијевић професорку на Филолошком факултету.

За емисију су снимили Храм Светог Саве и руског мозаичара Николаја Мухина који је направио мозаик у Храму.

Екипа је снимила експеримент прављења парфема у парфимерији „Сава“, процес прављења ајвара, кајмака, земунску пијацу, мајсторски час израде грнчарије у Злакуси, златиборске трубаче и фолклораше.

Снимљен је и манастир Светог Романа код Параћина гдје је сахрањено срце грофа Рајевског који послужио као инспирација за лика грофа Вронског из књиге Лава Толстоја „Ана Карењина“. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстТужба против Макрона због искључења Израела са војно-поморског сајма
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 20.10. (Видео)