Насловна Вијести Источно Сарајево Сабором бораца завршени ,,Дани сјећања на јуни 1992. године“

Сабором бораца завршени ,,Дани сјећања на јуни 1992. године“

363
0

У порти Цркве Успења Пресвете Богородице на Палама вечерас је одржан други Сабор бораца чији је циљ окупљање борачких категорија, али и свих који желе да сачувају успомену на погинуле борце, чиме је завршена манифестација „Дани сјећања на јуни 1992“.

Пригодном програму претходили су вечерња служба и парастос погинулим и преминулим борцима Војске Републике Српске.

Предсједник Kомисије за очување традиције у Борачкој организацији Пале Саша Kнежевић рекао је да је вечерас завршена манифестација „Дани сјећања на јуни 1992“ током којег су организоване бројне активности чији је циљ да се младима пренесе култура сјећања на битне догађаје из одбрамбено-отаџбинског рата.

Kнежевић је истакао и да је Сабор бораца организован са циљем дружења бивших сабораца, разговора о садашњем животу, али и присјећања на ратна дешавања.

„Све активности које смо организовали биле су посјећене и то показује да су људи прихватили и почели да вјерују у оно што ради Борачка организација Пале“, истакао је Kнежевић и додао да ће инсистирати да Пале добију спомен-собу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је током јуна паљанска Борачка организација организовала низ манифестација који су биле посвећене сјећању на догађаје из 1992. године и одбрани српских простора.

„Увијек ћемо обиљежавати ове догађаје. Сарајевско-романијска регија има чиме да се похвали када је у питању одбрана Републике Српске“, истакао је Југовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајава емисије ,,Актуелно“, 30.06.
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 28. 6. 2022. (ВИДЕО)