Насловна Најновије Сазвати сједницу Скупштине Савеза градова и општина о цијени струје

Сазвати сједницу Скупштине Савеза градова и општина о цијени струје

129
0

Конференција локалне самоуправе /КОЛОС/ СДС-а затражила је данас да у наредних десет дана буде сазвана ванредна сједница Скупштине савеза општина и градова о цијени електричне енергије и умањеним приходима локалним заједницама по свим основама за јануар.

КОЛОС је затражио да у наредних 15 дана буде одржана тематска сједница Владе Републике Српске са свим начелницима и градоначелницима општина и градова у Српској на којој би било ријечи о утврђивању тарифе електричне енергије, измјенама закона о буџетском систему по хитном поступку у контексту јачања локалних заједница и транспарентности јавног позива за инфраструктурне пројекте.

Предсједник КОЛОС-а Зоран Видић навео је да су на данашњем састанку КОЛОС-а у Источном Сарајеву идентификовани проблеми са којима се на почетку ове године сусрећу локалне заједнице у Републици Српској.

Видић, који је и начелник општине Брод, рекао је новинарима да ће начелници и градоначелници локалних заједница из СДС-а размотрити иступање из Савеза општина и градова уколико њихови захтјеви не буду испоштовани.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да приликом доношења одлуке о повећању цијене електричне енергије, како је навео, није вођено рачуна о локалним заједницама и да велики проблем представља цијена јавне расвјете.

„Јавна расвјета у 21. вијеку не би требало да буде питање, а цијена за јединице локалне самоуправе требала би да буде симболична, ако не бесплатна“, сматра Божовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПетровић затражио поништење одлуке о његовом опозиву
Сљедећи текстДодик: Хрватска да одустане од Трговске горе или слиједе тужбе