Насловна Вијести Источно Сарајево Самарџија: Милош Божовић стигао у Москву, смјештен на клинику

Самарџија: Милош Божовић стигао у Москву, смјештен на клинику

968
0

Милош Божовић из Источног Сарајева, који је због тешке повреде главе већ осам година у коми, стигао је данас у Москву гдје ће наставити лијечење, потврдио је Срни амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.

Милош је пребачен данас у Москву специјалним авионом Руске Федерације за медицински транспорт.

„Пут је добро прошао и није било никаквих проблема. Брзо смо стигли до клинике и све иде како је планирано“, рекао је Самарџија.

Милош би на московској клиници требао да буде подвргнут лијечењу матичним ћелијама.

„Укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, треба да траје до двије године, с тим да би први третман трајао од 45 до 65 дана, а након тога би поново требало одлазити у Русију свака три до четири мјесеца, гдје би примао терапије“, рекао је раније Милошев отац Александар Божовић.

За Милошево лијечење у Москви било је неопходно прикупити 62.598 евра, док је додатних 15.000 хиљада евра потребно издвојити за путне трошкове породице, као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

У акцијама помоћи за Милошево лијечење учествовали су бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске и региона, а један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева.

На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПремијерно приказан документарни филм „Одбрана села Дрецељ“ у Сокоцу
Сљедећи текстИзабрано ново руководство актива жена, пензионера и младих ОО СНСД-а Пале (ВИДЕО)