Насловна Најновије Самит лидера Брдо-Бриони процеса у Тивту; Присуствује Цвијановић (ФОТО)

Самит лидера Брдо-Бриони процеса у Тивту; Присуствује Цвијановић (ФОТО)

44
0
У Тивту је почео састанак лидера Брдо-Бриони процеса, на којем учествује и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.
 

У делегацији БиХ су и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић. Предсједништво БиХ учествује на Самиту Брдо-Бриони процеса на позив предсједника Црне Горе Јакова Милатовића, Хрватске Зорана Милановића и Словеније Наташе Пирц Мусар.

Уступљена фотографија

На пленарној сједници биће ријечи о унапређењу сарадње земаља западног Балкана са чланицама ЕУ.

Уступљена фотографија

Процес Брдо-Бриони заједничка је словеначко-хрватска иницијатива покренута 2010. године ради јачања узајамног повјерења и помоћи земљама Балкана на путу ка ЕУ. Чланови иницијативе су и Црна Гора, Србија, Албанија, Сјеверна Македонија, БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упознала је у Тивту предсједницу Сјеверне Македоније Гордану Сиљановски Давкову о актуелним политичким и економским приликама у БиХ и посебно указала на неопходност поштовања Устава и Дејтонског мировног споразума од свих релевантних актера како унутар, тако и изван БиХ.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ неколико средњих школа у Сарајеву поново дојаве о бомбама
Сљедећи текстПуштен у рад гасовод Пале-Јахорина, пројекат вриједан 15 милиона КМ; Присуствовао предсједник Српске (ФОТО)