Насловна Најновије Санкционисано 127 возача због алкохолисаности, 14 лишено слободе

Санкционисано 127 возача због алкохолисаности, 14 лишено слободе

51
0

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у периоду од 13. до 17. јуна реализовали су акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене бризине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола.

Акција је организована с циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја и укупно је контролисано 1822 учесника у саобраћају од којих је 1441 алкотестирано.

Санкционисано је и искључено из саобраћаја 127 возача због алкохолисаности.

– Код 77 возача утврђена је концентрација алкохола у крви од 0,31, г/кг до 0,80, г/кг, док је код 33 возача утврђена концентрација алкохола од 0,81, г/кг до 1,5 г/кг. Четрнаест возача је лишено слободе због присуства алкохола у организму преко 1,5 г/кг, навели су из ПУ Источно Сарајево.

Евидентирано је 577 прекршаја прекорачења брзине кретања моторних возила од дозвољене, од чега је 394 учесника у саобраћају који су се кретали брзином од 10 до 20 километара на час више од дозвољене брзине, 144 учесника у саобраћају који су се кретали брзином од 20 до 30 километара на час и 39 учесника у саобраћају који су се кретали брзином од 30 до 50 километара на час.

Из ПУ Источно Сарајево апелују на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПреминуо Фрањо Владић, један од највећих играча Вележа
Сљедећи текстОдгођено суђење Додику и Лукићу