Насловна Најновије Санкције ЕУ направиле већи проблем Европљанима него Русима

Санкције ЕУ направиле већи проблем Европљанима него Русима

150
0

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто оцијенио је данас у Требињу да санкције уведене Русији нису успјешне, те истакао да су направиле већи проблем Европљанима него Русима.

Он је рекао да санкције нису испуниле планирани циљ.

„Kада је ЕУ увела први пакет санкција Русији, током расправе они који су износили аргументе у прилог санкцијама, рекли су да су санкције потребне, јер ће се због њих Русија повиновати и економски упропастити и неће бити у могућности да настави рат. Дошли смо до десетог пакета санкција, а рат је бруталнији и не чини се да је Русија поклекла“, рекао је Сијарто у оквиру сесије „Енергетска стабилност и енергетска независност у региону“ на Самиту енергетике.

Он је додао да се санкције могу сматрати као потпуни неуспјех, а бриселске санкције наносе проблеме и европским земљама.

„Висока инфлација и високе цијене енергената су посљедица санкција, ове санкције су нама Европљанима већи проблем него Русима. Ако овом питању не прилазимо на идеолошкој основи, ако не правимо политичко питање, него гледамо чињенице, онда ове санкције немају никакавог смисла, већ су штетне“, истакао је Сијарто.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗавршена изложба “Чаролија нити“
Сљедећи текстКајганић: У тужилаштву тренутно 280 предмета ратних злочина