Насловна Вијести Република Српска Саобраћај се одвија несметано

Саобраћај се одвија несметано

157
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија несметано, а услови за вожњу су повољни, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

Застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама путева гдје се изводе радови.

Завршени су радови на раскрсници у Драксенићу и пуштен је у функцију магистрални пут између Козарске Дубице и Градишке.

Измјене у саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионици Брод-Оџак, у мјестима Полој и Лијешће, Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, те мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

Вангабаритни превоз ових и наредних дана креће се путним правцима: гранични прелаз Шамац-Брчко-Бијељина-Зворник-Власеница-Соколац-Рогатица-Горажде, гранични прелаз Вардиште-Горажде, гранични прелаз Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Дервента-гранични превоз Брод, Станић Ријека-Каруше.

У ФБиХ се радови изводе у тунелу Гај на ауто-путу Сарајево запад-Лепеница. За вријеме извођења радова возила саобраћају једном тунелском цијеви, у двосмјерном режиму саобраћаја.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Радови се изводе и путевима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/ и Шамац-Орашје /Гребнице-Базик/.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПрекид електроснабдијевања
Сљедећи текстНа снази наранџасто упозорење