Насловна Вијести Источно Сарајево Саопштење за јавност Планинарског друштва „Гласинац“ Соколац

Саопштење за јавност Планинарског друштва „Гласинац“ Соколац

232
0

Након саопштења ПД „Гласинац“од 31.07.2022.године и исказаног револта нашег друштва према раду и дјеловању ЈУ „Туристичка организација Града Источно Сарајево“ на простору Романије обавјештавамо јавност да су на нашу адресу стигле бројне поруке подршке, планинарских друштава са регије, па и шире, привредника и грађана општине Соколац, а нарочито мјештана Равне Романије, који су за све ове године најбољи свједоци уложеног рада и напора наших чланова у све активости и садржаје на планини.

Нисмо били задовољни што се цијела прича око јединог пројекта који је поменута установа урадила на нашој матичној планини свела на личну корист малог броја људи који долазе из једне општине. Чињеница је да корист има једно друштво из разлога што су њихови чланови привилеговани као контакт особе за Виа ферату „Соколов пут“, а при томе обилазећи ПД „Гласинац“ у широком луку.

Да је наш револт био оправдан, увјерио се и Игор Иконић в.д.директор „Туристичке организације Града Источно Сарајево“ након што је обавио разговоре са свим горе поменутим субјектима, укључујући и представнике нашег удружења.

С тим у вези је најављен је нови систем управљања Виа ферратом, опремом, те ангажовање водича који ту дјелатност обављају на нашој планини, а што ће се према обећању ријешити новим правилником и статутарним одредбама рада установе. Како је туристичка организација основана да послује и задовољава потребе грађана из области туризма ради развоја, очувања и заштите туристичких вриједности на територији Града Источно Сарајево очекујемо да ће Романија, те туристичке вриједности и знаменитости општине Соколац коначно добити мјесто које им заиста припада.

Као што смо критиковали оно што није било коректно, тако ћемо и похвалити оно што јесте, а то су одлуке в.д. директора Игора Иконића, као и његову жељу да „Туристичку организацију Града Источно Сарајево“ и ми који нисмо са Пала, подједнако сматрамо својом.

Посебну пажњу ћемо посветити заштити и очувању чистоће локалитета Црвене стијене, те простора око планинарског дома, а свим неодговорним посјетиоцима јасно ускратити гостопримство.

ИЗВОРсоколац срце романије
Претходни текстЂоковић и даље шести на АТП листи, Медведев први
Сљедећи текстОбјављен јавни позив домаћинствима за уградњу соларних панела