Насловна Најновије Саопштење општине Источна Илиџа поводом тематске сједнице Скупштине града Источно Сарајево

Саопштење општине Источна Илиџа поводом тематске сједнице Скупштине града Источно Сарајево

183
0

Поводом одржавања тематске сједнице Скупштине града Источно Сарајево, на којој је предвиђено усвајање Одлуке о такси за истицање рекламе на подручју града Источно Сарајево, из општине Источна Илиџа обавјештавају јавност, а посебно привредне субјекте да нису сагласни са поменутом Одлуком.

Из ове општине наводе да, уколико се усвоји, ова одлука ће представљати додатно оптерећење за привредне субјекте.

– Општина Источна Илиџа се залаже за растерећење привреде од додатних, парафискалних намета и поздравила је Измјену Закона о комуналним таксама из 2021. године, којом је укинута наплата комуналне таксе за истицање пословног имена правног лица или предузетника на пословним просторијама. У складу са Законом о локалној самоуправи, град Источно Сарајево нема надређен положај у односу на градске општине, што значи да не може да намеће своје одлуке општинама, него може и треба да их усаглашава и усклађује, што у конкретном случају није учињено – саопштили су из општине Источна Илиџа.

У саопштењу се додаје да из наведених разлога сматрају да тематску сједницу треба отказати, а Одлуку о такси вратити на усаглашавање.

ИЗВОРКатера.news, фото општина Источна Илиџа
Претходни текстПоложено цвијеће на гроб Срђана Алексића
Сљедећи текстИспорука тенкова довешће сукоб запада са Москвом на нови ниво