Насловна Најновије Сарадња у интересу бољег положаја младих у БиХ

Сарадња у интересу бољег положаја младих у БиХ

250
0

Партнерство СНСД-а и ХДЗ-а БиХ је примјер како БиХ треба да функционише, без обзира што не постоји сагласност о свим питањима, попут чланства БиХ у НАТО, истакнуто је данас у Бањалуци, након састанка организација младих ових партија.

Предсједник Младих СНСД-а Денис Шулић, рекао је да је став СНСД-а и институција Српске, да је за БиХ најбоља војна неутралност и да би је требало демилитаризовати, односно укинути Оружане снаге БиХ.

„Kада је ријеч о ОХР-у, сматрам да није урадио оно за шта је делегиран у БиХ. ОХР је изгубио кредибилитет оног тренутка када се сврстао на једну страну у БиХ. Међународна заједница не треба у БиХ бирати стране, треба бити партнер у рјешавању неких проблема, а често је била партнер у прављењу проблема“, рекао је Шулић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да Kристијан Шмит није легитимни високи представник, све док не буде изабран у Савјету безбједности УН.

Шулић је истакао да је познат став Републике Српске и СНСД-а у вези са сукобом у Украјини, а то је неутралност и неувођење санкција Русији, која је често била браник Српске.

Он је навео да су са представницима Младих ХДЗ-а БиХ разговарали о темама које су битне за младе у БиХ, те да им је заједнички интерес бољи положај младих у оба ентитета.

Предсједник Младих ХДЗ-а БиХ Мате Лончар, рекао је да ставови двије партије нису идентични о свим питањима, али јесу када је ријеч о стварању бољег положаја младих.

„Вјерујем да заједничким иницијативама и дјеловањем можемо да радимо на побољшању положаја младих. Лично ћу потенцирати питања о којима можемо да се сагласимо и сарађујемо од локалног до нивоа БиХ, било да је ријеч о питањима стамбеног збрињавања, повећања студентских стипендија и осталог“, рекао је Лончар.

Састанку младих СНСД-а и ХДЗ-а БиХ присуствовао је и потпредсједник Републике Српске Давор Прањић, који је рекао да овај састанак треба да буде похвалан примјер гдје млади желе бити иницијатори добре комуникације и сарадње, а све с циљем бољег живота свих.

ИЗВОРсрна, фото Herceg TV
Претходни текстСутра сунчано уз умјерену облачност
Сљедећи текстУхапшени осумњичени за убиство Ранка Радошевића, званог Ескобар