Насловна Најновије „Сарадњом осигурати да се историја заснива на научним доказима“

„Сарадњом осигурати да се историја заснива на научним доказима“

107
0

У Академији наука и умјетности Републике Српске у Бањалуци одржан састанак између предсједника ове установе Рајка Кузмановића и митрополита Дабробосанског Хризостома.

Након састанка поручено је да ће сарадња између најстарије институције Српске православне цркве и Академије наука умјестности бити настављена и у будућности.

Митрополит Дабробосански Хризостом поручио је да постоји много тема о којима се треба разговарати а најважнија је историја српског народа.

– Историја се не може правити на лажима и неистинама, већ на аргументима, чињеницама и научним доказима – рекао је митрополит дабробосански Хризостом.

Кузмановић је захвалио митрополиту дабробосанском што је покренуо цјелокупну акцију да се унаприједи сарадња између СПЦ и АНУРС, која већ постоји и која има резултате.

– Не смијемо дозволити да се на лошим и неуставним чињеницама гради историја, јер историја није нешто што се ствара од данас до сутра. Она се ствара вијековима и на срећу имамо нашу српско-православну историју која је дуга и која треба да се проучава и са научног аспекта – рекао је Кузмановић

ИЗВОРРтрс
Претходни текстТегелтија предложен за гувернера у Свјетској банци
Сљедећи текстУ Болници „Србија“ пуштен у рад апарат за мјерење густине костију (Видео)