Насловна Најновије Сарајево: Клинички центар издао два позитивна налаза на кју грозницу

Сарајево: Клинички центар издао два позитивна налаза на кју грозницу

203
0
Клинички центар Универзитета у Сарајеву потврдио је да су од почетка ове године издата два позитивна налаза на узрочнике кју грознице.

Из Клиничког центра су навели да су налази издати 4. и 5. јануара, а појединачне пријаве лабораторијски потврђених узрочника шаљу према Заводу за јавно здравство Кантона Сарајево.

– Када је у питању пријављивање лабораторијски потврђених узрочника оно се врши према федералном Заводу за јавно здравство у тромјесечним интервалима за све оне патогене који су наведени на листи Завода – објаснили су из Клиничког центра за портал Кликс.

Како наводе, пријаве заразне болести за хоспитализоване пацијенте шаљу све клинике према Кантоналном/Федералном заводу за јавно здравље, док за амбулантне пацијенте пријаву о заразној болести према заводима упућују љекари из примарне здравствене заштите.

Ветеринарски факултет у Сарајеву саопштио је да су добили су добили копије серолошки-позитивних налаза које је издала овлаштена здравствена установа, а којима је потврђена изложеност узрочнику кју грознице за пет студената.

Заводу за јавно здравство Кантона Сарајево до јуче нису биле достављене информације о зарази. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ саобраћајној несрећи страдао протођакон Владимир Јарамаз
Сљедећи текстХладно уз нове сњежне падавине