Насловна Најновије Сара Ћирковић одбранила титулу шампиона Европе

Сара Ћирковић одбранила титулу шампиона Европе

54
0

Репрезентативке Србије Кристина Нађ Варга (50 кг) и Сара Ћирковић (54 кг) постале су боксерске првакиње Европе у конкуренцији млађих сениорки (23) у Софији.

Сара је редом побјеђивала Јерменку Ану Журнахјан, Иркињу Робин Кели, а у финалу је „пала“ Енглескиња Меки Лорен – све једногласном одлуком арбитара. Била је то њена одбрана континенталне титуле из Будве прошле године.

Позната је 20-годишњакиња из Братунца по бројним успјесима – била је првакиња свијета и Европе у омладинској (18), а покорила је Стари континент и у сениорској конкуренцији под сводовима култне дворане „Александар Николић“.

Нажалост, њено учешће на Олимпијским играма остало је у сјенци лошег судијског критеријума против Тајланђанке Јутамас Јитпонг на старту турнира.

Варга је у финалу  побиједила Наталију Кучевску прекидом љекара код ринга у другој рунди, који је процијенио да Пољакиња не може да настави дуел. Кристина, вицешампионка на ЕП за сениорке у Београду прошлог априла у категорији до 48 кг, поход на трон Старог континента је почела побједом над Мађарицом Петром Мезеи (5:0), наставила тријумфом над Румунком Михаелом Бадеску (5:0), а у полуфиналу је елиминисала Туркињу Алејну Демиркир после судара глава, кад су судије једногласно бодовале за репрезентативку Србије.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЂоковић побједом ставио тачку на ривалство с Надалом