Насловна Најновије Сарина мала умјетничка дјела стигла и до Колорада

Сарина мала умјетничка дјела стигла и до Колорада

275
0

Дипломирани инжењер пољопривреде Сара Гавриловић са Пала у слободно вријеме ствара умјетничка дјела од ексера и конаца на дрвеној подлози техником „стринг арт“, која су стигла чак и до Колорада.

Гавриловићева прича за Срну да је потребна чврста подлога и ексери како би се добио жељени облик, а затим се попуњава концем у разним бојама.

По жељи купаца она додаје ЛЕД сијалице, наљепнице, штипаљке, сатен, фотографије…

Према њеним ријечима, вријеме израде је најмање четири часа. Осим материјала потребно је много стрпљења и пажње за израду рада.

Гавириловићева каже да су њени радови најчешће у димензијама 24 са 30 центиметара, али да могу бити и другачије, те да су облици остварења различити.

Она каже да је радове почела правити прије двије године и да их до сада има више од 100.

Сара често ради по наруџби, гдје купац пошаље приједлог или објасни шта жели, а онда заједно долазе до најбољег рјешења.

„Највише волим да радим нешто ново и када купци имају своје идеје. Осим по жељи, често и своје идеје претварам у дјело. Инспирацију налазим на интернету, ликовима из филмова, серија или нешто друго што је у том тренутку актуелно“, прича Гавриловићева.

Она каже да јој је најдража тема „Мали принц“, јер много воли ову књигу.

За Сару најзахтјевнији рад до сад јесте моториста, већих димензија, у који је потрошено близу 500 грама ексера и више од 250 метара конца.

С обзиром на то да је „стринг арт“ техником могуће урадити било који мотив, Сара каже да њене радове наручују и добијају на поклон све генерације, за све животне прилике.

Сари прављење радова није примарно занимање јер је запослена у струци, већ хоби у слободно вријеме.

„Многи радови крију симболику иза себе, која је позната мени и купцу, па је лијеп осјећај бити дио те приче. Често ми купци шаљу фотографије и траже израду портрета, међутим још увијек не радим ту врсту наруџбе“, наглашава Гавриловићева.

Сара је радове послала у градове широм БиХ, али исто тако и преко границе у Њемачку, Словенију, Аустрију, Кину, Сјеверну Македонију, Енглеску, па чак и до Колорада.

Сви заинтересовани Сарине производе могу погледати на „Инстаграм“ профилу /s_string_art/.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНова паркинг мјеста иза зграде Основног суда
Сљедећи текстРано откривање карцинома дојке најбољи пут у лијечењу